ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ, ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

      Η εργασία που κατέληξε στην πρωτότυπη θεατρική παράσταση με γενικό τίτλο «Λίγο πριν, μία εργασία για τον άνθρωπο», διαπραγματεύεται τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος κατά την διάρκεια ενός πολέμου. Ένας άντρας, στην εποχή του μεσοπολέμου, φτάνει τα ψυχολογικά του όρια όταν αρχίζει να υποπτεύεται τον πιο στενό του συγγενή ως καταδότη. Σε μια κρίση πανικού χάνει την επαφή με την πραγματικότητα και μονολογεί. Μέσα στην σύγχυση του οι λέξεις του μεταμορφώνονται σε ποίηση… "Λίγο πριν ο παγκόσμιος χάρτης αλλάξει τα ματωμένα ρούχα του.., λίγο πριν η ανάγκη του καθημερινού ανθρώπου να αναγνωρίσει την προσωπική του ταυτότητα, τον ωθήσει σε πράξεις βαρβαρότητας. Λίγο πριν η ανάγκη του για επαφή και επικοινωνία φτάσει στο ζενίθ. Λίγο πριν να είναι πολύ αργά.." Ένας κυκεώνας συναισθημάτων που καταλήγουν σε έναν ήσυχο ύπνο μαζί με ένα αισιόδοξο μήνυμα ελπίδας για το μέλλον. 
Το έργο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο εμπνευσμένο από το έργο του Μ. Μπρεχτ «Τρόμος και αθλιότητα του 3ου Ράιχ» είναι μια εισαγωγή στη σημερινή αθλιότητα της απόλυτης μοναξιάς ενώ το δεύτερο είναι μια συρραφή ποιημάτων του Κ. Λειβαδίτη, του Τ. Σινόπουλου, του Κ. Καβάφη, του Γ. Σαραντάρη και του Μπέρτολτ Μπρεχτ πολλά εκ των οποίων βρίσκονται στα σχολικά εγχειρίδια. Η θεατρική παράσταση "Λίγο πριν, μία εργασία για τον άνθρωπο" δημιοργήθηκε στο εργοστάσιο κλωστουφαντουργίας ΥΦΑΝΕΤ στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο του 2004 και έκτοτε έχει παρουσιαστεί σε λύκεια των Νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Πέλλας και Ηρακλείου, στο Αιγίνιο, την Αθήνα, τη Λήμνο, στο Θέατρο ΟΜΜΑ studio στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Γενί Τζαμί στο πλαίσιο των 42 Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και στο Workcenter of J. Grotowski στην Pondetera στην Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος Tracing Roads Across.
Συντελεστές της παράστασης: 

Δραματουργία-σκηνοθεσία-σκηνογραφία: 
         Ζαιμάκης Κωνσταντίνος,Νικηφόρου Ευαγγελία
      Σύμβουλος δραματουργίας:Σαββάκης Ανδρέας
Ερμηνεύουν: Ζαϊμάκης Κωνσταντίνος και Νικηφόρου Ευαγγελία

Ευχαριστούμε την Οφλίδου Φανιώ, τον Λιμαράκη Ανδρέα και τον Ανδρέα   Κωσταντίνου για την πολύτιμη βοήθεια τους καθώς και τη ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΥΦΑΝΕΤ για την φιλοξενία που μας παρήχε στο ξεκίνημα της ομάδας μας.